>

ניהול פיננסי הוא עסק מורכב, שיכול להניב רווחים גבוהים, אך גם לגרום להפסדים אם אינו מתבצע באופן נכון. איפה מומלץ להשקיע, והאם כדאי להיעזר במומחה?

בשנים האחרונות חלו התפתחויות עצומות בכל תחום ניהול הכספים בעולם. ואולם, בעוד שלחיסכון לטווח ארוך (פנסיה) יש מודעות מאוד גדולה בישראל, בין היתר בזכות חוק פנסיית חובה, בחיסכון לטווח קצר ובינוני יש עדיין סוגיות רבות שמשקיעים אינם מודעים אליהן או לחשיבותן.

ייתכן כי אחת הסיבות לכך היא שבעוד שאת החיסכון הפנסיוני אנו מחויבים לנהל באופן מוסדר דרך חברת ביטוח או חברה אחרת המציעה שירותים כאלה, בחיסכון לטווחים קצרים יותר האפשרויות מגוונות יותר.

מדריך זה יספק לך פתח להבנת תחום ניהול החסכונות לטווח קצר ובינוני.

מעוניין לשמוע פרטים נוספים או לקבוע פגישה עם מתכנן פיננסי, מלא את פרטיך בטופס השמאלי ונציג של הראל פיננסים יחזור אליך או התקשר עכשיו ל- 03-9150219

*פתיחת תיק השקעות החל מ-300,000 ש"ח ומעלה​. האמור אינו מהווה תחליף לייעוץ/שיווק השקעות הניתן באופן פרטני על פי צורכי הלקוח.

  • ​יש כמה דרכים לנהל את החסכונות לטווח קצר ובינוני:

    • לבד - תחום ההשקעות הוא עסק למקצוענים. לכן אם אנחנו מתכוונים לנהל את הכסף שלנו בעצמנו, עלינו להביא בחשבון כי הדבר מצריך היכרות והתעמקות עם שוק ההון, קריאה שוטפת של עיתונים מקצועיים, סקירות על מצב המקרו, סקירות וניתוחים על חברות, על הנפקות של מניות ואגרות חוב (אג"ח), מעקב שוטף אחר אירועים שעשויים להשפיע לטובה או לרעה על חברות ועל המתרחש בבורסה המקומית ובבורסות המובילות בעולם.
    • עם עזרה מהבנק - יועץ ההשקעות בבנק יכול לעשות עבורנו חלק גדול מהעבודה מבחינת המעקב השוטף ורעיונות ההשקעה. לאחר שנידרש למלא שאלון שיעזור לו להכיר את רמת הסיכון וההעדפות שלנו, הוא ימליץ לנו כיצד לנהל את תיק ההשקעות. אחת לתקופה הוא יוכל לפנות אלינו ולהציע שינויים בתיק ולקבל את הסכמתנו.
      עם כל היתרונות של השיטה הזו, חיסרון מרכזי עשוי להיות העובדה שלכל יועץ עשויים להיות מאות לקוחות. כך שאם קורה אירוע חריג בשווקים המצריך ממנו פעולה מהירה, הוא עשוי שלא להגיע לכולם (או אפילו לא לתפוס אותנו בטלפון) כך שנחמיץ הזדמנות לבצע שינויים בתיק. בכל מקרה, האחריות היא שלנו ולא של יועץ ההשקעות.
    • להעביר את החיסכון לניהול מקצועי של מנהל תיקי השקעות - היתרון הגדול ביותר של השיטה הזו הוא העובדה שהכסף זוכה לניהול מקצועי מלא באופן שוטף, לאחר שהגדרנו למנהל התיק את הצרכים שלנו. אין צורך לעקוב יותר מדי אחרי ההתפתחויות בשוק או להילחץ כשמתרחש אירוע שעשוי להשפיע על תיק ההשקעות שלנו, כי מנהל התיקים דואג באופן שוטף להתאים את התיק לשינויים האלה.
  • מכיוון שריבית בנק ישראל עומדת היום בשפל היסטורי ​של 0.1% והריבית שאנחנו מקבלים על  פקדונות בנקאיים נמוכה מאוד וקרובה לאפס. המשמעות היא שהכסף שלנו מאבד מערכו, שכן ישנה אינפלציה ועליית מחירים שנתית זוחלת בדרך כלל, ולכן משנה לשנה כספנו שווה פחות. כיוון שכך, אנשים מחפשים אפיקי השקעה בהם הכסף יוכל להניב רווחים.

    חשוב לזכור שכל אפיק השקעה שמבטיח תשואה או רווחיות הגבוהים יותר מריבית המתקבלת בבנק, טומן בחובו גם סיכון וככל שהרווחיות הצפויה מאפיק השקעות מסוים עולה, כך גדל גם הסיכון בהשקעה.

  • ​נהוג לחלק את אפיקי החיסכון וההשקעה מהמסוכן פחות למסוכן ביותר, בסדר הבא:

    • ​פקדון בנקאי או תוכנית חיסכון
    • אגרות חוב מדינה
    • אג"ח חברות הנבדלים ברמת הסיכון בהתאם לדירוג האג"ח
    • מניות ברמות סיכון שונות בהתאם לשיוכן למדד מסוים ולרמת סחירות
    • מכשירי השקעה נוספים ומסוכנים כגון: אופציות, חוזים, פקדונות מובנים ומכשירים נוספים

    תיק השקעות המנוהל נכון יכול להכיל חשיפה לכל אחד מהנכסים האלה, בהתאם לרמות הסיכון שהגדרנו מבעוד מועד עבור מנהל התיקים. היתרון המרכזי של מנהל התיקים הוא היכולת שלו לעבור מנכס לנכס במהירות, באופן שעשוי ליצור לנו רווח וזאת מבלי ששיקולים אמוציונליים יפגעו בו – כמו שקורה לכולנו כשמדובר בכסף שלנו.

    למה הכוונה? קחו לדוגמה את השווקים בעולם בחודשיים האחרונים. בחודשים אוגוסט וספטמבר היו בכל העולם ירידות חדות בשווקי המניות וגם בשוק האג"ח. הירידות במניות הפכו חלק מהן לזולות באופן יחסי ומנהל תיקים שהשכיל להגדיל את החשיפה למניות בסוף ספטמבר, נהנה מעליות חדות במיוחד שהיו בשבועיים הראשונים של אוקטובר והחזירו כמעט את כל הירידות.

    סביר להניח שמשקיע סביר לא היה מוכן להגדיל חשיפה למניות אחרי חודשיים של ירידות. החלטות כאלה מתקבלות על-ידי ועדת השקעה שמתקיימות בחברה לניהול תיקי השקעות כמעט מדי שבוע.

  • ​חשוב מאוד להכיר את תחום ההשקעות שכן ההחלטות העיקריות עדיין מתבצעות על-ידנו. כך למשל, האם לנהל השקעות או להישאר בפקדון? האם להמשיך בביצוע ההשקעות או להפסיק (בעיקר בתקופות תנודתיות)? מנהל התיקים יכול לעשות זאת כל עוד המנדט שנתת לו בתוקף.

    כמו שראינו בחודשים האחרונים בשווקים הפיננסיים, מנהל ההשקעות יעשה כל מאמץ כדי למנוע מאתנו קבלת החלטות חפוזה ואמוציונלית, אבל ככל שנכיר את אופי התנהלות השקעות מסוג זה, נוכל להימנע מפעולה שעלולה להזיק לתיק ההשקעות.

    כל מנהל השקעות, מומחה ככל שיהיה, ינהל את כספי הלקוחות שלו בצורה טובה יותר ככל שהלקוח יודע להנחותו ולבטא את יעדיו ורמת הסיכונים אותה הוא מוכן לקחת.

  • ​עלויות ניהול תיק השקעות נמוכות משמעותית מבעבר וכיום כל אחד יכול להרשות לעצמו להיעזר באיש מקצוע. דמי הניהול פוחתים ככל שהיקף תיק ההשקעות גדל, אולם דמי הניהול הם לא הפרמטר העיקרי. החשוב ביותר הוא לבחור חברת השקעות מקצועית וטובה שמספקת שירות אחראי ללקוחות ופועלת בזהירות ומקצועיות.

  • ​מנהלי התיקים מצאו כיום פתרון נוח מאוד לסוגיה הזו. רוב מנהלי ההשקעות מציעים לכל לקוח אחד משני פתרונות: הראשון הוא להעביר את הכסף לחשבון בבית ההשקעות ואז אנו מוציאים אותו למעשה מהבנק. הפתרון השני והנפוץ ביותר הוא להשאיר את הכסף בחשבון הבנק שבו הוא מתנהל, כאשר מנהל התיקים רק מנהל את הכסף. כך למעשה הכסף נשאר באחריות הבנק  ובאפשרותנו להיכנס לחשבון ולבדוק מה מצבו בכל רגע – בדיוק כפי שהיינו עושים תמיד. יתרון מרכזי של השיטה הזו היא שברוב המקרים אנו גם נהנים מדמי ניהול נמוכים יותר מכפי שהיינו משיגים בניהול עצמאי או דרך יועץ השקעות, וזאת הודות להסדרים המיוחדים שיש לרוב מנהלי התיקים עם רוב הבנקים בישראל.

  • ​ממש לא צריך לרוץ לשום מקום. כל מה שצריך זה טלפון. ברגע שנפנה למנהלי תיקים ונבחן אפשרות להעביר אליהם תיק השקעות, רובם יציעו לשלוח אלינו הביתה נציג שיוכל לספק לנו מידע, תחזיות ותשובות כמעט לכל שאלה שנרצה. בפגישה עם הנציג שיגיע אלינו הביתה נוכל גם להתרשם מהרצינות של מנהל התיקים ומהשירות שהוא מעניק ללקוחות.

כלים נוספים

צור קשר

למידע נוסף מלא פרטיך ונציג הראל יחזור אליך בהקדם.
*
השדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה.
CAPTCHA
טען מחדשהשמע את התווים הנראים בתמונה