יש חמישה מסלולי קצבה, לבחירתך. תשומת לב כי ללא בחירה באחד מהם, ייבחר עבורך מסלול א' - מסלול ברירת המחדל:
הקצבה תשולם לכל ימי חייך, עם הבטחה למספר תשלומים מינימלי, בהתאם לתנאי הפוליסה שברשותך:
בפוליסות שהופקו עד יוני 2001 - 120 תשלומים מובטחים
בפוליסות שהופקו החל מיולי 2001 - 240 תשלומים מובטחים
במקרה של פטירה לפני תום תקופת ההבטחה, המוטב/ים שמינית יהיו זכאים לקבל את יתרת התשלומים עד לתום תקופת ההבטחה.
הקצבה תשולם לכל ימי חייך. במקרה פטירה, המוטב/ים שמינית יהיו זכאים לקבל את יתרת התשלומים המובטחים, בהתאם לאפשרויות הקיימות בתנאי הפוליסה.
ככל שמספר התשלומים המובטחים שתבחר יהיה גדול יותר, כך הקצבה שתשולם תהיה נמוכה יותר.
הקצבה תשולם לכל ימי חייך. במקרה של פטירה, ייפסקו התשלומים ולא ישולמו תשלומים למוטב/ים.
הקצבה תשולם לכל ימי חייך. במקרה של פטירה, תשלם החברה למוטב/ים שמינית סכום חד-פעמי בסך כולל של 25 קצבאות. שים לב כי מסלול קצבה זה אפשרי רק בפוליסת ביטוח מבטיחת תשואה או בפוליסה משתתפת ברווחים שהופקה עד יוני 2001.
הקצבה תשולם לכל ימי חייך. במקרה של פטירה, תשולם קצבה לבן / בת הזוג כפי שקבעת בבקשת הקצבה במשך כל ימי חייו/ה. גובה הקצבה שתשולם לבן / בת הזוג יהיה בהתאם לאחוז הקצבה שבחרת. לאחר פטירת בן / בת הזוג שהתחיל לקבל קצבה לאחר מות המבוטח, ייפסקו תשלומי הקצבה בפוליסה.
חשוב לשים לב:
לאחר תשלום הקצבה הראשון, לא ניתן יהיה לשנות את בן / בת הזוג שנקבע בבקשה לקצבה.
לאחר תשלום הקצבה הראשונה, לא ניתן יהיה לשנות את מסלול הקצבה.
נבקש לבחור את הטופס הרלוונטי עבורך ולצרף אליו את המסמכים הבאים:
• צילום תעודת זהות וספח (במקרה של תעודת זהות ביומטרית צריך לצרף צילום של שני צידי התעודה)
• צילום תעודת זהות וספח של בן/בת הזוג (במקרה של תעודת זהות ביומטרית צריך לצרף את שני צידי התעודה)
• צילום המחאה או אישור ניהול חשבון על שמך
• טופס 101 - כרטיס עובד. ניתן גם למלא טופס 101 דיגיטלי
• אישור פקיד השומה - אם לא מדובר בהכנסה יחידה, נבקש להמציא הנחיות של פקיד שומה, לגבי גובה מס ההכנסה שיש לנכות מתשלום הקצבה.
• אישור מביטוח לאומי - במקרה של פטור מדמי ביטוח לאומי או תשלום מס מופחת.
אנו נעדכן אותך בנוגע להתקדמות הטיפול בבקשתך באמצעות סוכן הביטוח שלך ו/או באמצעות מכתב שנשלח לביתך בדואר.
ניתן לפנות למוקד פורשים בטלפון 3265*.
אם נקבל ממך את כל המסמכים הנדרשים באופן מלא ותקין עד ל-20 לחודש - מועד תחילת קבלת הקצבה יהיה החודש העוקב לחודש הגשת הבקשה.
אם לא - נשלם לך מקדמה על חשבון הקצבה בחודש העוקב לחודש בו הוגשה הבקשה. בחודש שלאחריו, נשלם את שתי הקצבאות בגין חודשים אלה, בניכוי המקדמה.
אם יש לך פוליסת ביטוח מנהלים במסגרתה נבחר מסלול פרישה הכולל תשלומים מובטחים - ניתן לקבל רטרואקטיבית עד שלוש קצבאות, החל מיום הפרישה, בתנאי שהעברת לחברתנו הפקדות שוטפות עד החודש שבו הסתיימו יחסי עבודה, ושהגשת את בקשתך לא יאוחר משישה חודשים ממועד סיום יחסי עבודה.
חשוב לשים לב: אם לא עמדת בתנאים אלו, הקצבה בפוליסות ביטוחי מנהלים תשולם החל מהחודש העוקב בלבד, ובהתאם להנחיות המפורטות לעיל.
בכל מקרה, מועד תחילת הקצבה לא יהיה לפני גיל 60.
לידיעתך, הכספים יושקעו במסלול בסיסי למקבלי קצבה. הקצבה תהיה צמודה לתוצאות ההשקעה של מסלול זה.
בפוליסות שהופקו החל משנת 2004, כאשר הקצבה המיועדת נמוכה מ-5% משכר המינימום, ישולם סכום חד-פעמי במקום קצבה חודשית. כדי שנוכל לעשות זאת, עליך להעביר לנו אישור ממס הכנסה על שיעור ניכוי המס בגין ההיוון, בהתאם לתנאי הפוליסה.
תשלום קצבה מחויב בניכוי מס הכנסה. עליך להחזיר אלינו את טופס 101 כשהוא מלא וחתום על ידך. במקרה שלא מדובר בהכנסה היחידה שלך, נבקש לצרף לטופס גם אישור על שיעור ניכוי מס / תיאום מס מקצבה מפקיד השומה.
חשוב לדעת שאת המסמכים יש להעביר אלינו עד ל-31 לדצמבר בכל שנה, עבור השנה העוקבת.
קצבה שמקורה בהפרשות לביטוח מנהלים, חייבת בניכוי ביטוח לאומי ומס בריאות עד גיל הפרישה, בהתאם להנחיות המוסד לביטוח לאומי. לכן, נבקש למלא את הטופס הרלוונטי עבורך:
טופס 644 - מיועד לכלל המבוטחים שטרם הגיעו לגיל הפרישה והקצבה המשולמת מהראל אינה הכנסתם היחידה, לצורך תיאום דמי ביטוח לאומי.
טופס 619 - מיועד לעקרת בית נשואה, הזכאית לפטור מלא.
יובהר כי בכל מקרה של סתירה או אי התאמה בין האמור לעיל לבין הוראות הדין ו/או הוראות הפוליסה - יגברו האחרונות.
אין באמור להוות ייעוץ / שיווק פנסיוני או ייעוץ מס המתחשב בצרכים ובנתונים המיוחדים של כל אדם.