>

​חג ההודיה שיחול השבוע ביום חמישי יהיה כנראה ההזדמנות הגדולה למשקיעים במניות בארה"ב להודות על מה שמסתמן כעוד שנה של תשואה דו-ספרתית במדדים המובילים בשוק האמריקאי.

אם להסתמך על אירועי סוף השבוע בסין ובגוש היורו, נראה כי העליות במניות צפויות להימשך ואולי להתרחב גם למקומות נוספים. בגוש היורו קפצו כמה מהמדדים המובילים ב-3% בסוף השבוע על רקע האפשרות להרחבה של תוכנית ההרחבה המוניטארית ועברו לתשואה חיובית מתחילת השנה (גרמניה וצרפת למשל). בסין הפתיע הבנק המרכזי בהורדת ריבית ובהקלות על הבנקים, אל מול מה שמסתמן באופן ברור כהאטה בקצב הצמיחה.​

איך נהנים מירידת הריבית בלי לסגור את הכסף? שאלה טובה. הקליקו לתשובה!
לבעלי סכום נזיל של 300,000 ₪ ומעלה

​ההרחבה מוניטארית בסין יחד עם התוכנית להמשך ההרחבות המוניטאריות באירופה, תמכו בסוף השבוע בשוקי המניות בכל העולם. אך בעוד שהצעד של סין הפתיע בעיתויו, דברי דראגי היו פחות מפתיעים. לפיכך, הדברים האלה, יחד עם הצעדים בסין, לא גורמים לנו לשנות את המלצות ההשקעה בשוקי המניות בעולם. אירופה עדיין במשקל חסר (בהשוואה למשקלה ב-MSCI, כ-24%), בעוד שבשווקים המתעוררים סין במשקל יתר יחד עם שווקים אחרים במזרח אסיה. ארה"ב עדיין מהווה את מרכז הכובד בתיק עם כ-50%.

רגע לפני סוף השבוע בוטלה ההנפקה של אדמה, שניסתה לגייס כ-400 מיליון דולר לפי שווי של 2.25 מיליארד דולר. על ההשלכות של ביטול ההנפקה אפשר היה ללמוד כבר מהמסחר בשוק המקומי בימים הקודמים והיום (א') הן במניות והן באג"ח.

למרות זאת, השוק המקומי רשם בשבוע האחרון עלייה קלה של כ-0.5% (ת"א 25) והוא אמנם עדיין מתנהג שונה מהעולם, אך ראוי לשים לב כי מבחינת התמחור הוא זול יותר ביחס לשווקים מערביים אחרים. מנגד, כשבוחנים ענפים שונים, אי אפשר להתעלם מכך שרובם סובלים ממומנטום לא חיובי של התערבות רגולטורים, שינויים בהתנהגות צרכנים וכו'.

​בסוף השבוע ראינו בשוקי האג"ח בעולם שתי הנפקות גדולות, בראשן ההנפקה של עליבאבא (כתבנו עליה כאן בשבוע שעבר בהרחבה), שגייסה 8 מיליארד דולר במח"מים שונים בתשואות שבין 1.6% ל-4.5%. החברה קיבלה דירוג A+ מS&P-. בנוסף, בסוף השבוע השלימה גם כיל הישראלית גיוס של 800 מיליון דולר באג"ח ל-10 שנים בריבית של 4.57%. ההנפקה קיבלה דירוג של BBB עולמי.

בשוק הקונצרני המקומי, רוב מדדי האג"ח רשמו ירידות בשבוע החולף והן החמירו היום (א'). במיוחד בלטו הירידות בשלוש קבוצות עסקיות המשפיעות על רוב המדדים – אי.די.בי (בעקבות כישלון ההנפקה של אדמה והחשש לגבי ההשלכות שלו על החברות מהקבוצה ועל דיסקונט השקעות) וכן אג"חים מקבוצת אפריקה ישראל (המושפעים בעיקר מהחששות לגבי רוסיה) ואג"חים של החברות מקבוצת פישמן (כלכלית). בגזרת הבנקים, הירידות בשבוע החולף הושפעו בעיקר מהירידות באג"ח מדינה צמוד מדד.

אנו ממשיכים להמליץ לשמור על תיק אג"ח קונצרני מפוזר ועדיין מעריכים כי הדירוגים הגבוהים עשויים להיות מעניינים יותר במקרים רבים. התנודתיות באפיק הקונצרני מחזקת שוב את ההמלצות שלנו על חשיפה לאג"ח חו"ל, שם ניתן לקבל במקרים רבים תשואות גבוהות יותר באותם דירוגים – בתנודתיות נמוכה יותר (אם לא מביאים בחשבון חשיפה מטבעית, שאותה ניתן לנטרל).

​הורדת התחזית לדירוג של ישראל על יד סוכנות הדירוג פיץ', אינה משנה להערכתנו משהו דרמטי בהסתכלות על המשק הישראלי ולפי שעה לא נראה שחברות הדירוג האחרות ילכו בעקבותיה. באופן יחסי, הירידות בשוק האג"ח הממשלתי היום היו מתונות וככל הנראה הדבר נובע מכך שהשוק הזה מושפע היום יותר משחקנים מקומיים מאשר זרים.

בשבוע החולף הפגינו שוקי האג"ח בעולם יציבות יחסית ובהשוואה לשוק המקומי נראה כי רק התחזקו ההמלצות לפיזור לחו"ל בכל אפיקי ההשקעה, כולל מניות ואג"ח. הביצועים בשני הסקטורים האלה בשבוע החולף היו טובים יותר בעולם מאשר בישראל. בעוד שהתשואות באג"ח מדינה לא רשמו תנודתיות גדולה בעולם, באפיק הקונצרני התנודתיות היתה גדולה יותר.

​​שיחה עם מוקד היועצים