התנודתיות הגבוהה שאפיינה את חודש מרץ, התגברה ביתר שאת גם בחודש אפריל – אבל למרות הירידות החדות בתחילת החודש על רקע מלחמת הסחר, המחצית השנייה של החודש היתה חזקה והמדדים המובילים בארה"ב תיקנו את הירידה. מלחמת הסחר, ההצהרות הלוחמניות של נשיא ארה"ב, והתרבות הסימנים לכניסתה של ארה"ב להאטה אם לא למיתון, הגדילו את התנודתיות בשווקים במהלך החודש. למרות ירידות של מעל 10% ביומיים הראשונים של אפריל, משקיעים בעלי אורך רוח נהנו מהתיקון החד.
השוק המקומי
אחרי הירידות בחודש מרץ, קיבלנו חודש חיובי באפריל עם ביצועים חזקים מהשוק האמריקאי. החברות בישראל יושפעו מעט באופן יחסי מנושא המכסים בארה"ב, ההתייצבות בשווקים
בארה"ב והמשך הסטת הכספים לשוק המקומי, גרמו לעליה במדדים המקומיים וירידה
בשער הדולר. האינפלציה הפתיעה החודש כלפי מעלה, אולם הערכתו של נגיד בנק ישראל כי
הריבית תרד במחצית השנייה של השנה, יצרו אווירה חיובית יותר והמשקיעים הביעו אמון
בשוק המקומי, כאשר ראינו עליות שערים במדדי המניות ומדדי האג"ח.
מסביב לעולםבתחילת החודש פרסם הנשיא טראמפ את תוכנית המכסים שלו, סין הגיבה בהטלת מכסים בשיעור דומה על הסחורות האמריקאיות בדומה למדינות נוספות בעולם. הדבר הוביל לעליה בסיכון והתבטא היטב בירידות שערים חדות במדדים בעולם. לאחר מכן, ראינו התבטאויות מרוככות יותר של הנשיא האמריקאי, כאשר זכור במיוחד פוסט ברשת החברתית שבבעלותו שפורסם ב-9/4: "This is a great time to buy". מספר שעות לאחר מכן הודיע הנשיא על השהיית רובה של תוכנית המכסים למשך 90 יום ושלח את השווקים לעליות מהחדות ביותר שנרשמו אי פעם – מה שמחק כמעט לחלוטין
את הירידות בימים הקודמים – S&P500 עלה
באותו יום ביותר מ-9% ונאס"דק עלה 12%. בפן הכלכלי, ראינו החודש מספר נתונים שמעידים על האטה משמעותית בכלכלה האמריקאית, כאשר ביומו האחרון של החודש התברר כי הכלכלה האמריקאית התכווצה במהלך הרבעון האחרון. נתון זה הצטרף למספר נתונים שהעלו את הסבירות להורדת הריבית בארה"ב בחלק השני של השנה ומעבר לכך.
המדדים המרכזייםבישראל מדד ת"א עלה ב-4.5% מדד הבנקים עלה ב-5.9%. מדד חיפושי הנפט והגז הוסיף 5.6% לערכו, מדד הנדל"ן רשם עליה נאה של 7.5%. השקל התחזק מול הדולר וסיים את החודש בשער של 3.63 ₪ לדולר. תשואת האג"ח ל-10 שנים בישראל ירדה לרמה של 4.3%. מדדי האג"ח הקונצרני מחקו את הירידות מהחודש הקודם. נציין כי במהלך החודש ראינו עליה במרווח בין תשואות האג"ח הקונצרניות לאג"ח הממשלתיות, אולם עליה זאת הייתה זמנית בלבד, והמרווחים חזרו די מהר לרמתם הקודמת.
בחו"למדד ה-S&P 500 ירד ב-0.8%, ולעומתו הנאסד"ק עלה ב-1.5%. מדד ה-MSCI AC עלה ב-0.8%. תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ירדה בחדות לתשואה של 4.16%. הדאקס הגרמני התחזק גם הוא בשיעור של 1.5%, ומדד הניקיי היפני בלט בעליה של 2.4%.
לסיכוםאפריל היה חודש תנודתי במיוחד, ראינו ירידות חדות
במיוחד ומנגד עליות חדות במיוחד.. יותר מהכל, מה שקרה החודש היווה שיעור כואב לכל
אותם משקיעים שמנסים לתזמן את השוק ולמכור בזמן ירידות. מאחר שבדרך כלל הימים
החזקים ביותר בשוק נוטים להיות קרובים לימים החלשים ביותר, הדרך היחידה לרשום
רווחים לאורך זמן היא התמדה באחזקות, בחירת נכסים על פי ערכיהם הכלכלי, ויכולת
לזהות ולנצל הזדמנויות כאשר נוצרים פערים בין מחירי השוק לשווים הכלכלי של הנכסים.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
באמור לעיל משום תחליף לייעוץ (שיווק) השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים הייחודים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה. חלק מהמידע המצוין לעיל מתבסס על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. האמור בכתבה משקף את חוות דעתה של החברה במועד כתיבת הכתבה וזו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה.