>

המו"מ בין הרפובליקאים לדמוקרטים בסוגיית פתרון משבר העלאת תקרת החוב נמשך. בעוד שהתנודתיות בשוק המניות נמוכה, שוק האג"ח מפגין לחץ. דירוג S&P לישראל ללא שינוי- AA- עם אופק יציב.

​​​​​​שבוע נוסף בו ארה"ב מסיימת בתשואה שלילית. מדדs&p 500  ירד השבוע 0.3%- ומתחילת השנה עלה כ 7.4%+, מדד הנאסד"ק סיים עם עליה קלה של 0.4%+ ומתחילת השנה עלה כ 17.4%. בשבוע החולף פורסמו מספר נתוני מאקרו אשר עשויים לחזק את עמדת הפד כי הריבית תשאר ברמתה הגבוהה לאורך זמן וזאת בניגוד לשוק שמתמחר כי הריבית תרד לפחות ארבע פעמים עד סוף 2023. נתוני האינפלציה הצביעו על ירידה ברמת האינפלציה זה החודש ה 10 ברציפות. מדד המחירים לצרכן  עלה ב-0.4% בדומה להערכות המוקדמות והאינפלציה במבט לאחור ירדה קלות ל-4.9%. במבט חודשי נמשכה הירידה במחירי האנרגיה ומחירי המזון נותרו ללא שינוי זה החודש השני ברציפות. 

​מדד 

​שבוע

​חודש

​​2023

​S&P00
​0.3%-
​0.3%-
​7.4%
​Nasdaq
​0.4%
​1.3%
​17.4%
​DAX30
​0.3%-
​0.7%
​14.3%
​Nikkei225
​0.8%
​3.1%
%
​HangSeng50
​2.1%-
​4.0%-
​0.8%-
​TA35
​1.0%
​3.6%
​0.3%


נמשכה העלייה במחירי השירותים בהובלת השכירות, אם כי בקצב מתון יותר, ואף מחירי המכוניות המשומשות עלו לאחר 9 חודשים רצופים של ירידה, לאור זאת אינפלציית הליבה נותרה גבוהה על 5.5%. בחודשיים הבאים נראה ירידה חדה באינפלציה, כאשר "יצאו" מהחישוב השנתי המדדים המאוד גבוהים מהשנה שעברה (1.1% ו-1.4% במאי ויוני 2022), אך אינפלציית הליבה תישאר גבוהה בהרבה מיעד הבנק המרכזי. במחצית השנייה של 2023 הירידה בקצב האינפלציה צפויה להיעצר ובהסתברות גבוה אף נחזור לראות אותה עולה. לאחר פרסום הנתונים הנסד"ק 100 שם לב למספר דברים: לכך שהסיכוי להעלאת ריבית נוספת בחודש יוני ירד מ 21%  ל 6% , שהתשואה על האג"ח ל 10 שנים ירדה מ 3.52% ל 3.44% ולכך שחוזי הריבית הצביעו על הורדות ריבית בשיעור כולל של 0.75% השנה וזה היה מספיק בשבילו כדי לצאת לחגוג כשהוא עולה ב 1.1%, עלייה שהביאה אותו לשיא חדש של 9 חודשים.

משבר תקרת החוב- בניגוד לשוק המניות שוק האג"ח היה רווי לחץ המתבטא בכך שהפער בין התשואה על המק"מ הממשלתי ל 3 חודשים לתשואה לחודש עבר תוך 4 שבועות משיא של כל הזמנים של 1.78%, לשפל של כל הזמנים של מינוס 0.68%. המשקיעים בטוחים שיקבלו את כספם חזרה אם ישקיעו במק"מים שבאים לפדיון לפני שלממשל ייגמר הכסף, במידה ולא תאושר העלאת תקרת החוב, אבל אח"כ יש להם כבר ספקות. 

בישראל, המדדים אצלנו כיכבו השבוע עם עלייה של 1.4% בת"א 125 ועלייה של 2.5% בת"א 90. מתחילת החודש הוסיף מדד ת"א 125 3.3%, מדד ה 90 זינק ב 7.1%, בעוד הS&P 500 יורד ב 1.0%. הסקטורים שהובילו את העליות הם סקטור הבנקים שתיקן השבוע ועלה 3.5% ומדד ת"א בנייה שעלה מתחילת החודש 10%. השקל נחלש מול הדולר ב1.0% השבוע, כשרוב הירידה (0.85%) התרחשה ביום שישי על רקע היעדר הסכם להפסקת אש.

הכנסות המדינה ממסים עמדו על כ-35 מיליארד ₪ באפריל ירידה נומינלית של כ-2 אחוזים בהשוואה למרץ בשנה שעברה. חלק ניכר מהירידה בהשוואה לשנה שעברה נובע מירידה בהכנסות ממסי נדל"ן. יש לציין שמיעוט ימי העסקים באפריל כנראה תרם לחלק מהירידה. הגירעון ב-12 החודשים האחרונים הגיע ל-0.3% ואנו צופים שימשיך ויעלה בהמשך השנה לאור ההאטה הצפויה בכלכלה ובהכנסות ממסים, אך כפי שציינו בעבר אנו לא סבורים שנראה גירעון מאיים השנה. יחד עם זאת, במידה ויתממשו ההתחייבויות התקציביות המשמעותיות מההסכמים הקואליציוניים לצד המשך מגמת החולשה בהכנסות ממסים בהחלט נראה האצה של הגירעון מעבר ליעדים בשנה הבאה.

נתוני סקר כח האדם המלאים למרץ הראו על ירידה מפתיעה בשיעור האבטלה בגילאי העבודה העיקריים (25 עד 64) ל-3.2%, במקביל לעלייה קלה בשיעור ההשתתפות. הנתון מדגיש את חוזקו של שוק העבודה בישראל ואת המשך הלחצים לעליית שכר.

דירוג
S&P לישראל ללא שינוי- AA- עם אופק יציב, הדירוג נותר ללא שינוי בעיקר בזכות המשקל הגבוה שחברת S&P  נותנת לסעיפי הערכה כלכלית, בנוסף ציינו כי הדירוג מבוסס על הערכה כי תושג הסכמה פוליטית רחבה לגבי שינוי החקיקה המשפטית דבר שיביא למיתון במתיחות הפוליטית. 

מיקוד תיק ההשקעות לשבוע הקרוב

​אפיק

​סקטור/תחום

​הרציונל מאחורי ההשקעה

ישראל
​תיק אג"ח ישראלי
​לאור עליות התשואות בשנה האחרונה באפיק הממשלתי, ניתן כבר לבנות תיק אג"ח המשלב אג"ח ממשלתי .

לאור הריביות הגבוהות שנוצרו באג"חים, עדיפות לבניית תיק אג"ח סולידי במח"מ עד 3 שנים, בדירוגים גבוהים ובתשואה גלומה אטרקטיבית. 


​מניות ישראל
​מניות בישראל
​מומלץ לשמור על חשיפה חלקית למניות בשל התנודתיות שעשויה לאפיין את השווקים בטווח הזמן הקרוב.

  • ממשיך להעדיף חברות רווחיות עם מינוף נמוך.

​מניות חו"ל
​חשיפה נרחבת לסקטורים
​נכון לשמור על חשיפה מנייתית בעיקר בארה"ב, עם הטיה לחברות רווחיות ויציבות שיכולות להתמודד טוב יותר עם זעזועים ויודעות להתמודד טוב יותר עם אינפלציה גבוהה לצד ריבית גבוהה.
​דולר
​ניהול הזדמנות בישרות דולר
​חשיפה לדולר בתקופות של תנודתיות תורמת לתיק, בשל מתאם שלילי לנכסי הסיכון המרכזיים האחרים.​



אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו.  ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע. 

כלים נוספים