ארה"ב - מדדי המניות המובילים מצליחים למחוק את ההפסדים שרשמו באפריל מאז "יום השחרור" של טראמפ ב-2 לחודש עם עליות מרשימות שנמשכות גם השבוע בהובלת סקטור הטכנולוגיה ככלל וענף התוכנה בפרט.
S&P500 עלה השבוע 2.9% וסיים את חודש אפריל בזינוק של 12.1%. הנאסדק עלה 3.4% השבוע ובחודש אפריל הוסיף לערכו 15.3%. עדיין מתחילת השנה המדדים בתשואה שלילית אך נראה שאם המגמה החיובית תמשיך נראה את הירידות מתאפסות ממש בקרוב. העליות שראינו הן בהמשך לאינדיקציות על משא ומתן עם מדינות שונות בנושא המכסים, ביניהן הודו, מדינות אירופה ואפילו יש שיח על סין. הוויקס ירד ל-23. גם בגזרת האג"ח אנו רואים יציבות יחסית כאשר התשואה לשנתיים עומדת על 3.8% והתשואה ל10 שנים עומדת על 4.3% (בחמישי הייתה אפילו 4.14%). כרגע, השוק צופה ריבית של 3.75% בסוף 2025 ו-3.25% בסוף 2026. ביום רביעי הקרוב הודעת ריבית הפד כאשר הצפי שפאוואל ישאיר אותה על כנה ברמה של 4.5%.
השבוע פורסמו דוחות חיוביים למטא ומייקרוסופט שהובילו לעליות נאות במניות אלו. מייקרוסופט דיווחה על רווח שהיה גבוה ב-7.7% מהצפי ועל הכנסות שהיו גבוהות ב2.3% מהצפי. ההכנסות צמחו ב-13% בהשוואה לשנה שעברה. האנליסטים העלו את תחזית הרווח לשנה ושנה הבאה. הצמיחה של תחום האחסון בענן הייתה מרשימה החטיבה צמחה ב-35% בהשוואה לשנה שעברה, כש16% מהצמיחה הגיעו מתחום הבינה המלאכותית. האנליסטים ציפו לשיעור צמיחה של 31%.
מטא נרשם רווח למנייה גבוה מהצפי ב23% וההכנסות היו גבוהות מהצפי ב-2.3%. הן עלו ב-16% בהשוואה לשנה שעברה. החברה הכניסה לשימוש כלי בינה מלאכותית במערכות הפרסום שלה, היא דיווחה על כך שהיא מתכוונת להגדיל את היקף ההשקעות שלה בתחום זה. הבינה המלאכותית תשפר את תהליך יצירת מודעות הפרסום ותאפשר להן להיות יותר ממוקדות ברמת לקוח. לכלי הבינה המלאכותית של החברה יש כבר מעל מיליארד משתמשים, החברה נתנה צפי קדימה לצמיחה בהכנסות של 9%-16.5% מעל הצפי של 5%-13%.
בשבוע החולף פורסם דוח תעסוקה מעל הצפי שמציג המשך מגמת התייצבות ומרגיע את החששות מהאטה על רקע מלחמת המכסים. שיעור משרות חדשות עומד על 177 אלף לעומת צפי של 138 אלף ולעומת מרץ עם 185 אלף משרות חדשות. ממוצע 3 חודשים אחרונים 155 אלף משרות. שיעור האבטלה עומד על 4.2% , בצפי וכפי שהיה בחודש מרץ. שיעור השתתפות עלה מעט לשיעור של 62.6% לעומת מרץ עם 62.5%. שינוי בעלות שכר ממוצע לשעה (שנתי) כפי שהיה במרץ של 3.8%, נמוך מעט מצפי של 3.9%. סה"כ שינוי חודשי: 0.2% לעומת צפי של 0.3% כפי שהיה במרץ.
מספר המשרות פנויות לחודש מרץ עומד על 7.2 מיליון לעומת צפי של 7.5 מיליון כפי שהיה בפברואר. יחס משרות פנויות למובטלים ירד מ-1.07 ל-1.01 (שפל מאז 4/21). שפל בפיטורי עובדים.
פורסמו גם נתוני ISM מנהלי רכש לחודש אפריל עם נתוני יצור של 48.7 לעומת צפי של 48 ולעומת מרץ 49. ירידה בהזמנות חדשות.
פורסם גם PCE מרץ ליבה שנותר ללא שינוי לעומת צפי של 0.1% ,וברמה שנתית בשיעור של 2.6% לעומת 3% במרץ. צמיחת תמ"ג לרבעון ה1 של 0.3% לעומת צפי של 0.2%- בהשפעת הצטיידות במלאי יבוא לקראת הטלת המכסים.
ישראל, עליות נאות במדדי המניות המובילים על אף שבוע המסחר המקוצר , בעיקר בהובלת המניות הדואליות בהמשך לעליות ולאווירה החיובית בחו"ל. ת"א 125 עלה השבוע 1.9%, הבנקים עלו 2.1% ות"א טכנולוגיה עלה גם הוא 2.1%. חולשה במניות הנדלן שהאיצו בתחילת החודש אולם השבוע עלו סביב 0.3%.
בהמשך מגמה חיובית במדדי האג"ח בהובלת האפיק הצמוד. תל גוב צמודות 2-5 עלה 0.4% בשבוע החולף לצד הקוקו שעלה 0.8%.
השבוע פורסמו נתוני סחר הסחורות במרץ שהיו חיוביים: יצוא הסחורות (מנוכה עונתיות, בדולרים, ללא אוניות, מטוסים ויהלומים) עלה ב-3%, והתקרב לרמתו הגבוהה ביותר מאז תחילת המלחמה. יבוא הסחורות (ללא מוצרי אנרגיה) רשם עלייה נאה של 6%, מה שמעיד על המשך צמיחה בביקושים המקומיים.
קרן המטבע הבינלאומית עדכנה כלפי מטה את תחזית הצמיחה לרוב המדינות, אך התחזיות עדיין נראות אופטימיות. היא עדכנה, כצפוי, כלפי מטה את תחזית הצמיחה הגלובלית. מדיניות המכסים של טראמפ, שהוכרזה בתחילת החודש והייתה חמורה מהציפיות, אילצה את כלכלני הקרן לבצע שינויים תכופים ולעדכן כלפי מטה את תחזיות הצמיחה לשנתיים הקרובות כמעט לכל המדינות המפותחות. הקרן הדגישה כי הסיכונים לתחזית מוטים כלפי מטה, אך בשלב זה אינה צופה מיתון גלובלי אלא צמיחה של 2.8% השנה. למרות העדכון, הקרן עדיין צופה צמיחה נאה של 1.8% בארה"ב, שלהערכתנו תעודכן עוד כלפי מטה בהמשך השנה. גם סין בלטה לרעה, כאשר הקרן צופה שם צמיחה של 4% בלבד — נמוך בהרבה מהיעד הממשלתי. נציין כי ישראל היא בין המדינות הבודדות (מבין הכלכלות המפותחות) שרשמו עדכון כלפי מעלה בתחזית — ל-3.2% השנה, לעומת 2.7% בתחזית הקודמת. בשורה התחתונה, היה צפוי שמדיניות המכסים, ואי-הוודאות הנלווית לה, תוביל לעדכון כלפי מטה של תחזיות הצמיחה. מבט לפי מדינות מראה עדכונים חדים במיוחד בכלכלות התלויות יותר בסחר עם ארה"ב, כגון מקסיקו, קנדה, סין ודרום קוריאה (באמצעות קשרי הסחר עם סין).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע.