>

המדדים בישראל ממשיכים להפגין עוצמה כאשר מדד ת"א 90 ובנקים עלה בשבוע החולף 4.7%. מניות מסקטור התעשיות הביטחוניות בלטו השבוע לאחר ההסלמה בין הודו לפקיסטן. בשלישי צפוי להתפרסם מדד CPI בארה"ב עם צפי לעלייה של 0.3%.

​​​​​

ארה"ב-השבוע הראשון לחודש מאי נפתח בסימן שלילי בשווקי המניות בארה"ב כאשר s&p 500  ירד ב-0.5%- והנאסדק ירד 0.3%-. האירוע המרכזי בשבוע החולף הייתה הודעת הבנק המרכזי על הותרת ריבית הפד ללא שינוי כפי שצפו.  בדבריו אמר פאוואל שכרגע הוא ממתין עם הפחתות הריבית עקב אי הוודאות הגבוהה מאד ביחס להשפעת מלחמת המכסים על הצמיחה ועל האינפלציה. העלאת המכסים מגדילה את הסיכונים לאינפלציה ולאבטלה, אך קשה להעריך בשלב הזה את ההשפעות ואת הסיכונים. החשש מהתמשכות אינפלציה עקב העלאת מחירים בהשפעת המכסים. בשלב זה ציפיות השוק לאינפלציה בטווח הבינוני והארוך הן בתחומי היעד (למרות העלייה בציפיות בטווח הקצר). הפד לא ימהר להפחית ריבית ורמתה הנוכחית ראויה לתנאים הכלכליים הנוכחיים. גם לאחר דברים אלו השווקים ממשיכים לתמחר שלוש הורדות ריבית השנה , כל אחת של רבע אחוז, לרמת ריבית של 3.75% בסוף 2025 ועוד שתי הורדות ריבית ב-2026, כל אחת של רבע אחוז, לרמה של 3.25%.

עקום התשואות עלה מעט כאשר התשואה לשנתיים עלתה מ3.8% ל-3.9% והתשואה ל10 שנים עלתה מ-4.3% ל-4.4%. פורסם גם נתון ISM שירותים לחודש אפריל של 51.6, גבוה מצפי 50.2 ולעומת חודש מרץ עם 50.8. נתון טוב מההערכות המוקדמות שציפו לירידה בעקבות תוכנית המכסים והרעש בשווקים. נרשמה עלייה במחירים, כאשר כמעט מחצית מהחברות דיווחו על כך באפריל. בניגוד להתכווצות בענף התעשייה, מגזר השירותים ממשיך להפגין יציבות מסוימת ופותח את הרבעון הנוכחי באופן חיובי, למרות העלייה באי-הוודאות הכלכלית סביב תוכנית המכסים והשפעתה על הצמיחה המקומית. ביום שלישי צפוי להתפרסם נתון CPI לחודש אפריל עם צפי של 0.3%+.

הצמיחה בגוש האירו ברבעון הראשון של השנה הייתה חיובית, כאשר התוצר צמח בשיעור שנתי של 1.4% — גבוה מהתחזיות. לראשונה מאז 2024, נרשמה צמיחה חיובית בכל הכלכלות הגדולות; 0.8% בגרמניה, 0.5% בצרפת, 1.0% באיטליה ו-2.3% בספרד. עם זאת, יש לציין כי חלק מהצמיחה נובע מהקדמת רכישות מצד חברות אמריקאיות לקראת עליית המכסים, תופעה זמנית שעשויה להכביד על הצמיחה ברבעונים הבאים. גם נתוני האינפלציה הפתיעו כלפי מעלה: לפי אומדנים ראשוניים, האינפלציה באפריל נותרה על 2.2%, אך אינפלציית הליבה עלתה ל-2.7% — ככל הנראה בשל התייקרות שירותים בתקופת חג הפסחא. למרות הנתונים האחרונים, הסיכון ממלחמת סחר עם ארה"ב והחשש מזעזועים בביקוש ובלחצי המחירים גוברים בשלב זה על החששות מעלייה מחודשת באינפלציה. כתוצאה מכך, אנו סבורים שהבנק המרכזי בגוש האירו יפחית את הריבית גם בהחלטה הקרובה ביוני.

ישראל- שבוע המסחר בת"א התאפיין בעליות שערים חדות, כאשר מדד ת"א 35 זינק 4.69% בסיכום שבועי וקבע שיא חדש של כל הזמנים, את העליות במדד הובילו מניות הבנקים והביטוח, כאשר מדד הבנקים רשם עלייה של 5.76%  ומדד הביטוח עלה 3.5%, מדד ת"א 90 עלה בכמעט 4% ומתקרב גם הוא לאזורי שיא כל הזמנים. מדד ת"א 90 ובנקים עלה השבוע 4.7% ומתחילת השנה בעליה מרשימה של 14.2%.

ארית תעשיות מסקטור התעשיות הביטחוניות נסקה השבוע ב-23.7% והשלימה עלייה של 220% מתחילת השנה, זאת לצד חברות תעשיות ביטחוניות נוספות כדוגמת בית שמש ונקסטוויזן שעלו בשל ההסלמה שגוברת בין הודו לפקיסטן ולאור העובדה כי הודו היא הלקוחה הגדולה ביותר של ישראל בייצוא הבטחוני.

מגמה מעורבת בשוק האג"ח המקומי כאשר ראינו בולטות באפיק השקלי, מדד ת"א שקלי 50 עלה בשבוע החולף 0.3%+ ומשלים עלייה של 2% מתחילת השנה, קרוב לרמות השיא שלו.

בעוד כשבוע וחצי יתפרסמו בישראל נתוני הצמיחה הראשוניים לרבעון הראשון כאשר המדד המשולב של בנק ישראל למצב המשק מאותת על צמיחה חיובית, אם כי מתונה יותר, בין היתר בשל הקדמת הצריכה לרבעון הקודם לפני עליית המע"מ. המדד רשם בשלושת החודשים הראשונים של השנה עלייה חודשית ממוצעת של כ-0.3%, וזאת לאחר תיקון כלפי מעלה של נתוני החודשים האחרונים, בעקבות עדכון נתונים של סחר חוץ, ייצור וצריכה — שהתבררו כטובים מההערכות המוקדמות.

גם נתוני יצוא השירותים שפורסמו בשבוע האחרון היו מעודדים, במיוחד יצוא שירותי ההיי-טק (בנפרד מסך היצוא הכללי, אשר נוטה להיות תנודתי יותר), שהמשיך לצמוח עם עלייה עקבית גם בתחילת השנה — לעומת התקופה המקבילה אשתקד — וזאת לאחר עדכון כלפי מעלה של נתוני החודשיים הקודמים. שיעור האבטלה בקרב גילאי העבודה העיקריים (25 עד 64) נותר נמוך, ברמה של 2.6%, קרוב לשפל ההיסטורי ודומה לרמה הממוצעת שנרשמת כבר למעלה משנה. אחת הסיבות לכך היא המחסור בעובדים בשנה האחרונה, בין היתר כתוצאה מהמלחמה. עם זאת, בחודשים האחרונים נרשם שיפור, ויותר עובדים חוזרים לשוק העבודה — תהליך שהתבטא בשיפור קל בשיעור ההשתתפות. יחד עם זאת, מגמה זו עשויה להיעצר, בעקבות הגיוס הנרחב של משרתי מילואים שהחל החודש. בנוסף, להרחבת המלחמה בעזה גם משמעויות תקציביות שעדיין לא ידועות

חברת הדירוג S&P הותירה את דירוג ישראל ללא שינוי  -A עם אופק שלילי. בחמישי צפוי להתפרסם מדד אפריל כאשר הצפי הוא ל-0.6%+.

המשך פרסום דוחות השבוע: בשלישי אמות וקמטק, ברביעי טאוואר והבנק הבינלאומי.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו.  ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע.

כלים נוספים