>

השבוע נפתח במגמה שלילית על רקע ההסלמה מול איראן אך הסתיים בעליות בעקבות הציפיות להסכם. ירידה במחירי הנפט תרמה לראלי בסוף השבוע ולירידת תשואות בשוק האג"ח. היום יפורסם מדד המחירים לצרכן בישראל לחודש מאי.

​​​​​​ארה"ב - שבוע המסחר האחרון התחלק לשני חלקים: החלק הראשון התאפיין בירידות חדות בשווקים על רקע הסלמה ביטחונית קצרה מול איראן, שהובילה לעלייה בפרמיית הסיכון ולחץ על נכסי הסיכוןעם זאת, לקראת סוף השבוע נרשם שינוי מגמה חד, בעקבות הודעתו של טראמפ על התקדמות לקראת הסכם בין ארה"ב לאיראן. ההתפתחות הובילה להשפעה משולשת: עליות חדות בשוקי המניות, ירידה במחירי הנפט וירידת תשואות באג"ח.

מדד ה–S&P על השבוע 0.6%, מדד הנאסד"ק עלה השבוע 2.3%, המגמה מתחילת השנה נותרת חיובית עם תשואות של 8.6% ב‑S&P וכ‑17.4% בנאסד"ק.

אירוע מרכזי היה הנפקת הענק של SpaceX, אשר גייסה כ‑80 מיליארד דולר לפי שווי של כ‑1.8 טריליון דולר. המניה עלתה בכ‑19% ביום המסחר הראשון, ואף הגיעה במהלך המסחר לרמות גבוהות יותר — עדות לסנטימנט החיובי בשוקי הסיכון.

בשוק האנרגיה,
מחירי הנפט ירדו בחדות במהלך השבוע מחיר חבית 87$ בעקבות הסכמות להפסקת אש בהורמוז.
שוק האגח בארה"ב, תשואות אג"ח ל-10 שנים עלתה ועומדת על 4.5%, השוק ממשיך לתמחר העלאת ריבית נוספת

בארה"ב
, במקביל, בעולם נמשכת מגמת הידוק מוניטרי, כאשר הבנק המרכזי האירופי העלה ריבית ל-2.25%, לצד ציפיות להמשך העלאות ריבית גם ביפן, אוסטרליה ונורבגיה.

ישראל –  בשוק המקומי נרשמה השבוע מגמה מעורבת, בלט בעלייה מדד ת״א 35 אשר עלה בכ-1.8%, מתחילת השנה משלים  המדד עליה של 19.6% . בין הסקטורים שבלטו לחיוב היה סקטור הבנקים, סקטור גז ואנרגיה וסקטור הביטחוניות.
בשוק האג״ח נמשכה המגמה החיובית, בהובלת ירידת תשואות גלובלית. מדדי התל בונד עלו בכ-0.5% מתחילת החודש, כאשר גם האפיקים השקלים והצמודים נהנו מהביקושים.

בישראל, בניגוד למגמה הגלובלית, השווקים ממשיכים לתמחר הפחתות ריבית בטווח הקצר, על רקע סביבת אינפלציה מקומית מתונה יותר והצורך בתמיכה בכלכלה המקומית. פער זה מול העולם ממשיך להיות גורם מרכזי בתמחור הנכסים.

היום, יפורסם מדד המחירים לצרכן לחודש מאי,  אנו צופים שלאחר העלייה הגדולה שראינו באפריל תרשם ירידה של כ-0.2% במדד מאי, לאור ירידה עונתית במחירי הטיסות, הנופש והמזון, שתקוזז עם עלייה במחירי הפירות הטריים וההלבשה.

לסיכום, השבוע התאפיין בשינוי חד בסנטימנט – מפתיחה שלילית על רקע גיאופוליטי, לאופטימיות מחודשת בעקבות התקדמות מדינית.      בעוד שבשווקים הגלובליים נמשכת מגמת ריבית גבוהה ולחצים אינפלציוניים, בישראל נמשכת מגמה שונה של ציפיות להקלה מוניטרית. בתקופה הקרובה, הפוקוס יישאר על ההתפתחויות הגיאופוליטיות, מחירי האנרגיה ונתוני המאקרו – כמכתיבי הכיוון לשווקים.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו.  ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע.

כלים נוספים