>

הודעת ריבית יונית נתנה רוח גבית לעליית s&p500 לשיא חדש. הדולר נחלש ב 1.4% מול סל המטבעות וב-0.8% מול השקל. עקום התשואות הדולרי צנח לכל אורכו. הריבית בגוש האירו ללא שינוי, לא דנו על הורדת ריבית אפשרית

​​​​​ארה"ב- למניות ולאג"חים בארה"ב היה זה שבוע מושלם אחרי שהפד נתן אינדיקציה שהוא הולך להוריד את הריבית 3 פעמים בשנה הבאה. הנסד"ק 100 סיים את השבוע בשיא של כל הזמנים. זה היה השבוע ה 7 ברציפות של עליות למדד ה S&P 500 ולנסד"ק.

הS&P 500 עלה ב 2.5% השבוע, הנסד"ק ב 2.9%, מדד הראסל 2000 של החברות הקטנות שפיגר כל השנה הגיע ביום חמישי לשיא של שנה, 48 יום בלבד אחרי שהגיע לשפל של שנה, מעבר מהיר כזה, לא קרה מעולם בהיסטוריה שלו, בסיכום שבועי הוסיף המדד 5.5%.

נתוני מדד המחירים לצרכן וליצרן שפורסמו השבוע נתנו אינדיקציה ברורה שהאינפלציה ממשיכה לרדת, המשקיעים הבינו שהנה הריביות עומדות לרדת, והורידו את התשואה על האג"ח ל 10 שנים מ 5% לקראת סוף אוקטובר ל 3.91% ביום שישי. CPI נוב' 0.1% (צפי לל"ש) שנתי 3.2% ליבה 0.3% (בצפי) שנתי 4.0% (אוק' 4.0%). שירותי ליבה ללא דיור 0.4% (אוק' 0.2%) שנתי 3.9% (אוק' 3.75%). המשך מגמת ירידת מחירי מזון, סחורות ואנרגיה ממתנת את המשך ההתייקרויות בענפי שירותים.

הודעת ריבית "יונית" של הפד הובילה לירידת תשואות חדה ונתנה רוח גבית לעליית S&P500 לשיא חדש! הודעת הפד מלמדת כי אינו מתכוון להעלות את הריבית וכי סיום השפעות הקורונה ודעיכת האינפלציה מאפשרת הפחתות ריבית בהמשך. עפ"י הנאום הריבית תרד "הרבה לפני" שהאינפלציה תגיע ל-2%, כי המדיניות הנוכחית מרסנת מידי. הוועדה דנה בעיתוי העתידי הצפוי של הורדות ריבית. יש ירידה נאה ורוחבית בליבת האינפלציה, ללא עליה משמעותית באבטלה. שוק העבודה מתחיל להתאזן והמגמה "מאד חיובית". תחזית נגידי הפד לריבית בסוף 2024 עודכנה מטה מ5.25% ל-4.75%, למרות שהם צופים אינפלציה 2.4% (ירד מ-2.6%). התחזית כבר אינה כוללת צפי להעלאת ריבית נוספת.

עקום התשואות הדולרי לאחר הודעת הריבית התשואות צנחו לכל אורך העקום. תשואת US2Y ירדה מ4.7% ל4.45%. ותשואת US10Y ירדה מ4.2% 3.9%. הציפיות לתחילת הורדת ריבית במרץ ולריבית 4.0% בסוף 2024.

ישראל- מגמה מעורבת בת"א נמשכת כאשר מצד אחד ומקבלת רוח גבית מהעולם ומצד שני השפעות המלחמה מושכות כלפי מטה. מדד ת"א 90 ירד מעט השבוע 0.6%-  וב-30 ימים האחרונים זינק ב-8.4%. את העליות בת"א גם השבוע הבילו שני סקטורים בולטים: סקטור הנדל"ן שעלה השבוע 1.1% וברמה החודשית זינק כ-15.5%, וסקטור תשתיות ואנרגיה שסיכם את השבוע עם עליה של 0.8% וברמה החודשית כ-16% , זהו סקטור שהחל להרים את הראש על רקע נתונים כלכליים המעידים כי הריבית תחל לרדת בקרוב, מתחילת החודש עלה המד 7%.  גזרת האג"ח נהנתה אף היא מאוירה חיובית על רקע ירידת התשואות הבעולם, השבוע ראינו עליות הן בצמודים והן בשקליים. בממשלתי בלט  מדד תל גוב-צמוד 5-10 עם עליה של 1%. בקונצרני בלטו מדד תל בונד 60 ותל בונד שקלי-50 עם עליות של כ-0.7% כל אחד. הדולר ממשיך להיחלש מול השקל וירד השבוע 0.8%.

מדד המחירים לצרכן נובמבר- ירד מעט מעל הצפי 0.3%- (צפי 0.1%-), ב-12 חודשים האחרונים מסתכמת האינפלציה ב-3.3% (אוקטובר 3.7%), אינפלציית הליבה הגיעה לתחום היעד 2.9% (אוקטובר 3.5%). סעיף הדיור 0.4%- שנתי 3.9% (אוק' 4.9%) בהשפעת ירידת "שירותי דיור". סעיף זה היה אחראי עיקרי לסטייה מהצפי. התייקרות שכ"ד התמתנה משמעותית (3.6% לעומת 7.6% במאי). נסיעות בארץ ולחו"ל 6%- תרם 0.2%- למדד החודשי. התחזקות הציפיות להורדת ריבית קרובה בארה"ב ואינדיקציית המדד הנמוכה אצלנו מחזקת את הצפי להורדת ריבית קרובה של בנק ישראל כבר ברבעון הראשון של 2024.

אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו.  ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע. 

כלים נוספים