>

שבוע שמיני חיובי ברציפות – הרצף הארוך ביותר מאז 2017. השקל התחזק השבוע מול הדולר ב 1.8%, וכרגע הוא מאבד מולו רק 2.6% מתחילת השנה. PCE ליבה לחודש נובמבר 0.1% נמוך מהצפי. עקום התשואות – המשך ירידה לכל אורך העקום

​​​​​ארה"ב לראשונה זה 5 שנים: 8 שבועות רצופים של עליות. ביום המסחר האחרון לפני חג המולד גם ה S&P 500 וגם הנסד"ק עלו קלות. האג"חים רשמו עליות זה השבוע ה 4 ברציפות מה שלא ראינו מאז חודש מרץ. 10 מתוך 11 הסקטורים עלו ביום שישי כאשר הסקטור היחיד שירד היה סקטור מוצרי הצריכה שאינם חיוניים הכולל בתוכו חברות כמו נייקי (NKE), אמזון (AMZN), טסלה (TSLA) ובוקינג (BKNG).

מי שצריך הוכחה כמה קשה לתזמן את השוק מדד נאסד"ק 100 עלה ב-54% מתחילת השנה והוא בדרכו לשנה הטובה ביותר שלו ב-24 שנים האחרונות. בנוסף זו גם הולכת להיות השנה החמישית ב-11 שנים האחרונות שהמדד עלה מעל 30%.  בגרף המצורף ניתן לראות כי החשיפה של המנהלים האקטיביים למניות בארה"ב היתה פחות מ-25% בסוף אוקטובר, כשמדד s&p500 היה ברמה של 4,100. עכשיו כשהוא ברמה של 4,700, רמת החשיפה עלתה ל-97%.

בשישי חל היום הראשון של "הראלי של סנטה קלאוס" הנמשך 7 ימים. בשבעת הימים האלה עלה מאז 1950 מדד ה S&P 500 ב 79% מהמקרים. האם המשקיעים שינו כיוון? מתחילת השנה אנו מדברים על "7 המופלאות" משכו את מדד s&p500 למעלה הנתונים חושפים כי יש כבר למעלה מ-50 חברות שעלו ביותר מ-50% מתחילת שנה.

נתוני האינפלציה בפורמט המועדף על הפד (PCE ליבה) שפורסמו ביום שישי נתנו רוח גבית למדדים. האינפלציה הכוללת ב 12 החודשים האחרונים ירדה ל 2.6%. ללא מזון ואנרגיה היא הייתה 3.2%. שני הנתונים היו נמוכים מהצפי.

תשואת US2Y ירדה מ4.45% ל4.33%. תשואתUS10Y 3.9% בעקבות דעיכת האינפלציה, הציפיות לתחילת הורדת ריבית במרץ ולריבית 4.0% בסוף 2024.

ישראל- מגמה חיובית בת"א נמשכת על רקע העליות בעולם מצד אחד והצפי לריבית נמוכה יחסית  (3%) בסוף 2024 . מדד ת"א 90 עלה השבוע בעוד 3% וב-30 ימים האחרונים עלה ב-8.2%. את העליות בת"א גם השבוע הבילו שני סקטורים בולטים: סקטור הנדל"ן שעלה השבוע 3.5% ומתחילת החודש זינק 10.1%, וסקטור תשתיות ואנרגיה שסיכם את השבוע עם עליה של 2.9% ומתחילת החודש 7.5% , זהו סקטור שהחל להרים את הראש על רקע נתונים כלכליים המעידים כי הריבית תחל לרדת בקרוב.  גזרת האג"ח נהנתה אף היא מאוירה חיובית על רקע ירידת התשואות הבעולם, השבוע ראינו עליות הן בצמודים והן בשקליים. מהפך במט"ח- הדולר ממשיך להיחלש מול השקל וירד השבוע 1.9%, ההתחזקות המהירה השקל מול הדולר נובעת הן מעליות בשווקים בעולם והן מהציפיות לירידת ריבית בארה"ב בקצב מהיר יותר מאשר בישראל.

ההידרדרות בשוק העבודה נעצרה, אך אין סימנים רבים שמעידים על שיפור מהיר.
נתוני סקר כח האדם הראשוניים לחודש לנובמבר הראו על שיפור בהשוואה לאוקטובר כאשר נרשמה ירידה קלה במספר העובדים הנעדרים זמנית מהעבודה מסיבות כלכליות (כלומר בעיקר חל"ת) ל-240 אלף, לעומת 280 אלף באוקטובר. עובדים אלו אינם נכללים בחישוב האבטלה הרשמי אחרת המספר היה עומד על כ 10 אחוזים. הנתונים לשבועיים הראשונים של דצמבר הראו מגמה דומה עם המשך ירידה בסך תובעי האבטלה החדשים בלשכת התעסוקה, קרוב לרמה שנרשמה ערב המלחמה. אמנם הפרסומים מעידים על עצירת ההידרדרות בשוק העבודה אך יש עדיין מספר גבוה של עובדים בחל"ת (שייתכן וחלקם יהפכו למפוטרים), ובמרבית הענפים עדיין מצמצמים את הביקוש לעובדים במיוחד בענפי האירוח והתחבורה. כך על פי המשך הירידה בסך המשרות הפנויות ב 4% בנובמבר (לאחר מינוס 15% באוקטובר).

אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו.  ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע. 

כלים נוספים