>

תיקון חד בשווקי המניות בארה"ב -"7 המופלאות" זינקו 9.2%. בישראל - שבוע מסחר מקוצר עד יום שלישי. מדד ת"א נדלן ומדד ת"א בנייה מזנקים מתחילת החודש בשיעור של 9.2% ו-11.2% בהתאמה. המשך פרסום דוחות השבוע-ברביעי מטא ומייקרוסופט ובחמישי אפל ואמזון.

​​​ארה"ב - תיקון חד בשווקי המניות בארה"ב כאשר S&P500  עולה 4.6% והנאסדק מוסיף לערכו 6.7%. מדד S&P Momentum ממשיך להפגין עוצמה ומזנק השבוע 6.4%. בתחילת השבוע עוד צפינו בהתנגחויות של טראמפ ביו"ר הפד פאוואל אומנם לאחר שהבין טראמפ את הנזק שזה גורם לשוק שינה את הטון ליותר מפוייס גם בנושא הריבית הפד וגם בנושא המכסים ובעקבות כך המגמה בשוק השתנתה. מדד הוויקס ירד לרמה של 25.

תשואות האג"ח היו השבוע ללא שינוי ניכר, התשואה לשנתיים עומדת על 3.8% והתשואה ל10 שנים עומדת על 4.25%. השוק צופה ריבית של 3.5% בסוף 2025 ו-3.25% בסוף 2026, כאשר השוק נותן סבירות של 62% להורדת ריבית כבר ביוני.

בחמישי פרסמה גוגל את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של השנה. החברה הצליחה לנפץ את התחזיות המוקדמות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות, כאשר בשורת הרווח החברה הצליחה לרשום רווח של 2.81 דולר למנייה לעומת תחזית של 2.01 דולר. החברה הציגה הכנסות של 90.23 מיליארד דולר לעומת תחזית מוקדמות של 89.12 מיליארד בלבד. הרווח הנקי עלה ב-46%. עוד סעיפים בולטים בדו"ח: הכנסות מפרסום ביוטיוב של 8.93 מיליארד דולר, מעט מתחת לציפיות. ההכנסות מענן הניבו 12.26 מיליארד דולר (כמעט לפי התחזית), עם צמיחה של 28% ושיפור ברווחיות. 
הדוחות ממשיכים גם השבוע כאשר ברביעי מטא ומייקרוסופט ובחמישי אפל ואמזון.

משקי הבית בארצות הברית מיהרו לרכוש מכוניות בסוף הרבעון הראשון, טרם כניסת המכסים לתוקף, מהלך שצפוי לתרום לגידול זמני בצריכה הפרטית – על חשבון יתר חודשי השנה. על פי נתוני המכירות הקמעונאיות בארה"ב, נרשמה בחודש מרץ עלייה חודשית של 1.4% – הקצב הגבוה ביותר מזה קרוב לשנתיים. עיקר העלייה נבעה מהאצת רכישות רכבים על רקע חשש מהתייקרותם בעקבות העלאת המכסים, תופעה הדומה לזו שנצפתה בישראל בחודש דצמבר עם הקדמת רכישות כלי רכב לפני עליית המע"מ. יחד עם זאת, גם בניכוי רכישת מכוניות, העלייה החודשית עומדת על 0.5% - עדיין שיפור לעומת החודשים הראשונים של השנה. פרסום הנתונים הללו, בשילוב עם מגמת השיפור בייצור התעשייתי ונתוני התעסוקה האחרונים, תומכים בהערכה כי הצריכה הפרטית ממשיכה להתרחב. עם זאת, צפויה ירידה בתוצר (המקומי) ברבעון הראשון, נוכח גידול דו-ספרתי ביבוא – תוצאה של הקדמת רכישות לקראת מועד כניסת המכסים לתוקף.
לצד הנתונים הכלכליים החזקים יחסית, נרשמה ירידה ניכרת באמון הצרכנים: מדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן רשם באפריל, לפי האומדן הראשוני, ירידה חדה שהתקרבה לשפל רב-שנתי, בין היתר בעקבות פרסום צעדי הנשיא טראמפ והחששות מזינוק במחירים,  לצד הירידות החדות בשוקי המניות. על רקע מגמות אלו, צפויה ירידה דומה גם במדדי אמון העסקים, שצפויים להתפרסם במהלך השבועות הקרובים.

יפן - האינפלציה ביפן מוסיפה להיות גבוהה באופן יחסי, ונכון לחודש מרץ עמדה על 3.6%, הגבוה ביותר מבין הכלכלות הגדולות. העלייה החדה במחירי האורז המקומי, שכמעט והכפילו את עצמם במהלך השנה האחרונה, ממשיכה לשמש כגורם דומיננטי בלחצי המחירים. בתגובה לכך, החליטה הממשלה לבטל באופן זמני את המכסים והמגבלות המחמירים על יבוא אורז, בניסיון למתן את המחירים. גם כאשר מנטרלים את רכיבי המזון והאנרגיה, נרשמה עלייה באינפלציית הליבה לרמה של 2.6%, נתון אשר לבדו היה עשוי להצדיק העלאת ריבית נוספת כבר בהחלטה הקרובה של הבנק המרכזי. הכרזותיו האחרונות של הנשיא טראמפ בנוגע להרחבת מדיניות המכסים יצרו תנודתיות בשווקים, ותרמו לייסוף מהיר של היין מול הדולר ועוררו חששות מפני פגיעה ביצוא המהווה כ-17% מהתוצר. בנסיבות אלו, אנו מעריכים שהבנק המרכזי יעכב את העלאת הריבית בהחלטה הקרובה, תוך שהוא בוחן את התפתחויות השווקים, עם אפשרות לחידוש מהלך העלאות הריבית מאוחר יותר במהלך השנה.

סין - הקדמת הזמנות הובילה לצמיחה חזקה ברבעון הראשון בסין – אך צפויה האטה משמעותית בהמשך. אנו חוששים שנראה האטה משמעותית בכלכלה הסינית בעקבות מלחמת הסחר עם ארה"ב. כתמונת ראי לנתוני הכלכלה האמריקאית, נתוני הצמיחה של סין ברבעון הראשון של השנה הפתיעו לחיוב, עם עלייה של כ-5% בקצב שנתי – מעל להערכות המוקדמות. הצריכה הפרטית האיצה מעבר לציפיות כאשר נרשם גידול של 6% במכירות הקמעונאיות ב-12 החודשים שהסתיימו במרץ. מנגד, מגזר הנדל"ן המשיך להצביע על חולשה, כאשר התחלות הבנייה נותרו סביב רמות שפל. הרכיב המרכזי שדחף את הצמיחה היה היצוא, אשר זינק ב-12% במהלך השנה האחרונה עד מרץ. עם זאת, יש לציין כי חלק ניכר מהגידול נבע מהקדמת הזמנות של חברות טרם כניסת המכסים החדשים שהוטלו על ידי ממשל טראמפ. מגמה זו באה לידי ביטוי גם בנתוני היבוא הגבוהים לארה"ב (ובצמיחה שלילית שנראה ברבעון הראשון) ובהתרחבות ניכרת של העודף המסחרי של סין. כל עוד המכסים החריגים – בשיעורים של למעלה מ-100% – נותרים בתוקף, צפויה ירידה משמעותית ביצוא הסיני לארה"ב, אשר היווה כ-15% מכלל יצוא הסחורות של סין בשנה האחרונה. מצב זה עלול להכביד על הצמיחה ברבעון הנוכחי, ובמידה שאכן יתממש, הוא צפוי להגביר את הסיכויים להפחתת ריבית נוספת מצד הבנק המרכזי הסיני במהלך הרבעון הנוכחי. אנו חוששים שנראה האטה משמעותית בכלכלה הסינית בעקבות מלחמת הסחר עם ארה"ב.

ישראל- השוק בארץ מפגין יציבות ביחס לשווקי העולם מתחילת השנה , מדד ת"א 125 עלה בשבוע האחרון ב0.7%. ת"א נדלן בולט בעליות מתחילת החודש בשיעור של 9.2% לצד זינוק של 11.2% מתחילת החודש במדד ת"א בנייה. גם סקטור הנפט והגז בולט בעליות כאשר הוסיף לערכו 18.6% מתחילת השנה. גם בגזרת האג"ח המגמה חיובית כאשר תל בונד מאגר עלה 0.6% מתחילת החודש. האג"חים הצמודים מובילים את הסנטימנט החיובי גם באפיק הממשלתי וגם הקונצרני. תל גוב צמוד 5-10 עלה השבוע 0.7% ותל בונד תשואות צמוד עלה 0.4%. בולט בעליות גם מדד הCOCO עם עליות של 1.2% מתחילת השנה.​

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו.  ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע.

כלים נוספים