>

האינפלציה לא מוותרת-פרסום נתוני מדד ה-PCE מעלים ספקות בקרב המשקיעים. איך הפך סקטור השבבים לבעל חשיבות אסטרטגית בתחום הטכנולוגיה? מדד  S&P 500 חצה את רף ה- 4,200 לראשונה מאז אוגוסט 2022. תקרת החוב- הושג הסכם עקרוני שיוגש לאישור השבוע ביום רביעי

מדדs&p 500  שבר את המחסום הפסיכולוגי של ה 4,200 לראשונה מאז אוגוסט 2022 אבל אין ספק שהשבוע היה זה השבוע של מניות הטכנולוגיה כשמדד הנסד"ק הוסיף לערכו עוד 2.5% ומתחילת השנה זינק ב 24%. 
אפשר לאמר כי סקטור השבבים הפך לבעל חשיבות אסטרטגית גבוהה בתחום הטכנולוגיה.
אנבידיה הדהימה את השוק עם דוחות הרבה מעל הצפי והוסיפה לערכה 25%. עפ"י הפרסום תחזית ההכנסות שלה עומדת על 11 מיליארד לרבעון השני, בהשוואה להכנסות רבעוניות של 893 מיליון בלבד שהיו לה ברבעון זה ב 2008, החברה הוסיפה 189 מיליארד דולר לשווי השוק שלה כשהיא חולפת על פני שווי השוק של חברתו של ווארן באפט, ברקשייר את'אויי (BRK/A).  אנבידיה איננה מייצרת דבר אלא מבצעת את התכנון והפיתוח של השבבים. כל הייצור נעשה בטאיוואן ע"י יצרנית השבבים הגדולה בעולם, TSMC. 

​מדד
​שבוע
​חודש
​2023
S&P500
​0.3%
​0.9%
​9.5%
​Nasdaq
​2.5%
​6.1%
​24.0%
​Dax30
​1.8%-
​0.4%
​14.8%
Nikkei225
​0.4%
​7.1%
​18.5%
HangSeng50
​3.6%-
​5.8%-
​5.2%-
​TA35
​3.2%-
​1.5%
​1.6%-


בים מארוול (MRVL) עלתה ב 32% אחרי שאמרה כי היא מצפה שההכנסות שלך בתחום הבינה המלאכותית לפחות יכפילו את עצמן ב 2024.
השבוע פורסמו נתוני מדד ה-PCE - מדד האינפלציה המועדף על חברי הבנק המרכזי. על פי הנתונים, המדד עלה בחודש אפריל ב-0.4%, מעל הצפי ל-0.3%. בראייה שנתית המדד עלה ב-4.4% לעומת הצפי ל-3.9%. מדד הליבה עלה ב-12 החודשים האחרונים ב-4.7% לעומת הצפי ל-4.6%. בנוסף לאינפלציה, שוק העבודה בארה"ב עדיין חזק - האבטלה נמצאת ברמה נמוכה מאוד היסטורית (3.5%) והצרכנים ממשיכים לבזבז. עפ"י הנתונים, מדד ההזמנות החדשות בארה"ב עלה ב-1.1% בחודש אפריל זאת לעומת הצפי לירידה של 1%. בחודש המקביל בשנה שעברה נרשמה עלייה של 0.4% בלבד. בהשפעת נתוני המקרו, התחזקו הציפיות להעלאת ריבית ב14.6בעוד 0.25% ל-5.5%. עקום התשואות האמריקאי ממשיך לעלות גם השבוע: US2Y עלה מ4.3% ל4.6% ו-US10Y עלה מ3.7% ל-3.8.

בישראל, ת"א נצבעה השבוע באדום ככל הנראה מחשש לחידוש החקיקה המשפטית כאשר המדדים העקריים ירדו מעל 3%. כצפוי, בפעם העשירית ברציפות בנק ישראל העלה את הריבית, הפעם ב 0.25% ל-4.75%. מהחלשות השקל והירידה בתשואות לאחר ההודעה עולה כי בשוק היו כנראה ציפיות לעליה גבוהה יותר. בנק ישראל מסביר את החלטתו להעלות את הריבית רק ב 0.25% במספר נקודות להלן:  האינפלציה בשנים-עשר החודשים האחרונים מצויה מעל הגבול העליון, מקיפה מנעד רחב של סעיפים, ועומדת על 5%. בהסתכלות על 6 החודשים האחרונים, וביתר שאת על 3 החודשים האחרונים ניתן לראות כי קצב האינפלציה נמוך יותר מזה של האינפלציה השנתית. • הציפיות והתחזיות לאינפלציה לשנה הראשונה מכל המקורות נמצאות בסביבת הגבול העליון של תחום היעד. הציפיות משוק ההון לשנה השנייה ואילך מצויות כולן בתוך תחום היעד. • הפעילות הכלכלית במשק הישראלי מצויה ברמה גבוהה, אך חלק מהאינדיקטורים הכלכליים מצביעים על התמתנות מסויימת בפעילות. התוצר צמח ברבעון הראשון של שנת 2023 ב-2.5% במונחים שנתיים, קצב גבוה יחסית לאחר שמנכים את ההשפעות הזמניות של השינויים במיסוי כלי הרכב. שוק העבודה מוסיף להיות הדוק ובסביבת תעסוקה מלאה, אך שיעור המשרות הפנויות מצוי במגמת ירידה. • בשוק הדיור, היקף העסקאות וביצועי המשכנתאות ממשיכים לרדת. מחירי הדירות בחודש אפריל נותרו ללא שינוי לאחר ירידה קלה במרץ. לעומתם, מחירי השכירות המשיכו במגמת העלייה וסעיף שירותי הדיור במדד עלה ועומד על 7.2% בשנה האחרונה. • מאז החלטת המדיניות האחרונה השקל נחלש מול הדולר ב-1.45%, מול האירו ב-0.7% ובמונחי השער האפקטיבי ב-0.8%.

​​אפיק
​סקטור/תחום
​הרציונל מאחורי ההשקעה
​אג"ח ישראל
​תיק אגח ישראלי
​לאור עליות התשואות בשנה האחרונה באפיק הממשלתי, ניתן כבר לבנות תיק אג"ח המשלב אג"ח ממשלתי .

לאור הריביות הגבוהות שנוצרו באג"חים, עדיפות לבניית תיק אג"ח סולידי במח"מ עד 3 שנים, בדירוגים גבוהים ובתשואה גלומה אטרקטיבית. 
​מניות ישראל
​מניות בישראל
​מומלץ לשמור על חשיפה חלקית למניות בשל התנודתיות שעשויה לאפיין את השווקים בטווח הזמן הקרוב.

ממשיכים לתת עדיפות לחברות רווחיות עם מינוף נמוך.
​מניות חו"ל
​חשיפה נרחבת לסקטורים
​נכון לשמור על חשיפה מנייתית בעיקר בארה"ב, עם הטיה לחברות רווחיות ויציבות שיכולות להתמודד טוב יותר עם זעזועים ויודעות להתמודד טוב יותר עם אינפלציה גבוהה לצד ריבית גבוהה.
​דולר
​ניצול הזדמנות ביתרות דולר
​חשיפה לדולר בתקופות של תנודתיות תורמת לתיק, בשל מתאם שלילי לנכסי הסיכון המרכזיים האחרים.


אין להעתיק, לשכפל, לצטט, להפיץ או להעביר את העבודה או חלקים ממנה ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהראל פיננסים. עבודה זו מתבססת על מידע פומבי גלוי וכן על מקורות מידע הנחשבים בעיני החברה כאמינים. הנחת החברה כי המידע ונתונים אלו נכונים, אך אין השימוש בהם מהווה אימות ו/או אישור לבדיקת נכונותם. האמור בעבודה זו משקף את חוות דעתנו במועד פרסום העבודה. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא, לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בעבודה זו, וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. הכותבים ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בעבודה זו, וזאת באופן המנוגד לאמור בעבודה זו.  ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים בעבודה זו עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בעבודה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. עבודה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישים והמיוחדים של כל משקיע.

כלים נוספים