>

שוכרים דירה? כך תוכלו להגן על עצמכם

 

​​​​האם אני צריך ביטוח דירה גם כשאני לא הבעלים של הדירה? אין ספק שזו אחת השאלות הנפוצות בקרב שוכרי דירה. פעמים רבות, שוכרים מאמינים כי כל נזק שקורה בדירה השכורה הוא לא הבעיה שלהם ולא באחריותם.
אם נכנסתם לאחרונה לגור בדירה שכורה ואתם תוהים באחריות מי הנזקים – אנחנו פה לעשות לכם סדר.​

מעוניינים להצטרף לביטוח השוכרים של הראל? היכנסו והצטרפו במהירות וקלות​



  • קיימים שני מרכיבים עיקריים בביטוח דירה: ביטוח מבנה וביטוח תכולה. 

    ביטוח מבנה, בו מחזיק לרוב בעל הנכס, מכסה אותו במקרה של נזק למבנה הדירה, כגון נזקים לתקרה, לקירות, לרצפה ולכל מה שמחובר למבנה באופן קבוע שנגרמו, למשל, כתוצאה  משריפה,   שטפון או הצפה ממקור מים חיצוני, מנזקי מזג אוויר ועוד. נזקים למבנה, קטנים וגדולים, חלקם נדירים אבל רובם יכולים לקרות בכל דירה.
    האחריות לשמור על תכולת הדירה איננה   של בעל הדירה. ביטוח התכולה נועד בשבילכם - השוכרים. גם אם הדירה לא שייכת לכם, רוב הציוד שנמצא בתוכה הוא שלכם ואם הוא נגנב או ניזוק בצורה כלשהי - ביטוח המבנה של בעל הדירה לא יכסה אתכם. בכל מה שנוגע לתכולה - זו האחריות שלכם לדאוג לכך.
     בחוזה השכירות עשויה להיות דרישה מהשוכר לרכוש ביטוח תכולה, כדי להגן על עצמו ולמנוע בעיות עתידיות מול בעל הנכס. חשוב לציין שקיימים מקרים בהם בעלי הנכס דורש משוכריו לרכוש גם ביטוח מבנה.
    כאמור רוב בעלי הנכסים דואגים לכסות את עצמם מפני נזק למבנה - עכשיו הגיע תורכם לדאוג לרכוש שלכם שנמצא בדירה. עם ביטוח תכולת הדירה לשוכרים, תהיו מכוסים מפני נזקים לרכוש ולחפצים שנמצאים בדירה ושייכים לכם. 

    שומרים על הבית - מצטרפים לביטוח דירה של הראל >>​​


    ביטוח תכולת הדירה לשוכרים – מה זה כולל?

    לרובנו יש חפצים בעלי ערך בדירה – בין אם זה מחשבים ניידים, תכשיטים יקרי ערך ואופניים שמהווים עבורנו כלי תחבורה. למעשה אם אחד הפריטים הללו נגנב, או סופג פגיעה מנזקי אש – זה עלול לשבש לנו את שגרת החיים.

    איזה רכוש וחפצים מכוסים בביטוח? רהיטים, מכשירי חשמל, תכשיטים, בגדים, ציוד אישי ועוד שנמצאים בדירה ובבעלות המבוטח. חשוב לציין שלא כל תכולה יכולה להיות מבוטחת ויש לשים לב  לחריגים שמצוינים בפוליסה.
    איזה נזקים לרכוש מכוסים בביטוח? נזקי מזג אוויר כמו גשם, שלג, רוחות, ברקים ועוד, שיטפונות והצפות ממקור מים חיצוני, נזקי אש, כמו שריפה והתפוצצות, נזקים כתוצאה מפריצה וגניבה, רעידת אדמה ואפילו התנגשות של רכב או נפילה של מטוס.
    למשל, במקרה של הצפה כתוצאה מסופה חורפית, אשר הרסה את הרהיטים ומכשירי החשמל שלכם וחפצים אחרים. או פריצה לדירה במהלכה נגנבו פריטים יקרים ששייכים לכם כמו טלוויזיה, מחשב נייד או תכשיטים. אירועים כגון אלה יכולים לגרום לכם נזק כספי.​

    אולי יעניין אתכם

    להרחיב את הכיסוי - ביטוח צד ג'

    באפשרותכם לרכוש גם הרחבות נוספות, כמו ביטוח צד ג', אשר יכסה אתכם מפני נזקים לכל אדם שהגיע לדירה, כמו איש מקצוע חיצוני שהגיע לטפל בבעיה ונפצע   כתוצאה מרשלנות בדירה, חבר שהגיע לבקר, החליק ונפגע ועוד. מקרים מסוג זה עלולים לגרור תביעות משפטיות מצד הניזוקים ולהם נלוות הוצאות כבדות במיוחד מכיסכם הפרטי.
    חשוב לזכור כי הרכוש שלכם הוא באחריותכם הבלעדית - ולבעל הבית אין עליו שום אחריות. גם אם הדירה אינה שלכם, הרכוש דווקא כן - וצריך להגן עליו.


כלים נוספים