>

מי צריך לעשות ביטוח צד ג' לדירה ולמה הוא חשוב בכלל? הנה הפרטים

 

​​​מחירי הדיור בישראל הופכים את המגורים בשכירות לפופולאריים  – בין אם זה סטודנטים, זוגות צעירים או משפחות – לעיתים השכירות היא אופציה כלכלית עדיפה.
אז האם אני כשוכר צריך ביטוח דירה? גם אם האחריות על ביטוח המבנה היא על בעלי הנכס המושכר, אנשים ששוכרים דירה מבינים כי הם צריכים לדאוג בעצמם לביטוח תכולת הדירה. כחלק מביטוח תכולת הדירה קיימת אופציה להרחיב את האחריות לביטוח צד ג' – למה הוא חשוב ומי צריך? קראו​

 

מעוניינים להצטרף לביטוח השוכרים של הראל? היכנסו והצטרפו במהירות וקלות



  • נעים להכיר: ביטוח צד ג' בביטוח דירה

    תארו לעצמכם מצב בו פורצת בדירתכם שריפה, למשל כתוצאה מהשארת נרות דולקים ללא השגחה, ושריפה זו פוגעת לא רק ברכוש שלכם אלא גם ברכוש של דירות סמוכות לכם. או מצב בו שליח שהזמנתם מחליק ונפצע בשטח דירתכם.
    אלו דוגמאות למצבים בהם נגרם נזק לגוף או לרכוש של אדם אחר, כתוצאה מאירוע שהתרחש בדירתכם, שבו אתם עלולים להיתבע. ביטוח צד ג' מיועד לתת לכם כיסוי למקרה שתידרשו לשלם פיצוי בעקבות נזקים  לרכוש או לגוף (כגון טיפול רפואי) לצד שלישי שנפגע.
    פשוט לא? כשמדובר בביטוח דירה, ביטוח צד ג' הוא ביטוח לאחריותנו כלפי צד שלישי, שעלול להיפגע או להינזק כתוצאה מתאונה  שהתרחשה בדירה שלנו וגרמה:

    • נזק גופני – מוות, מחלה, פגיעה, ליקוי גופני, ליקוי נפשי או ליקוי שכלי לצד שלישי.
    • נזק לרכוש – נזק או אובדן רכושו של צד שלישי.
      חשוב לציין כי ישנם גם חריגים וביטוח צד ג' במסגרת ביטוח דירה אינו מכסה אירועים כגון: נזקים שנגרמו לאדם שמועסק על-ידי המבוטחים ויש בניהם  יחסי עובד-מעביד (כמו מטפלת או עובד משק בית), נזקים הקשורים לאחריותו המקצועית של המבוטח שעובד בדירתו, נזקים שנגרמו כתוצאה משימוש בכלי רכב או בכלי נשק ועוד.

    שומרים על הבית - מצטרפים לביטוח דירה של הראל >>​​


    על חשיבות ביטוח צד ג' לשוכרי דירות

    כמו שקורות תאונות הגורמות נזק למבנה הדירה שנמצא באחריותו של בעל הנכס (כמו תקלה בתשתיות החשמל שגרמה לשריפה, או נזילת מים מצנרת הדירה שגרמה לבעיות רטיבות), תאונות יכולות להתרחש גם כתוצאה משימוש או מפעילות של הדיירים השוכרים (כמו שריפה שנגרמה עקב רשלנות או בעל מקצוע אקראי שהוזמן לדירה ונפצע בעת השהות בה).
    בדיוק בשביל זה, חשוב ששני הצדדים, המשכירים והשוכרים, יוודאו את קיומו של ביטוח צד ג' לדירה ויסדירו את אופן רכישתו ביניהם עם תחילת ההתקשרות ביניהם. בעל הדירה יכול לרכוש ביטוח צד ג' במסגרת ביטוח המבנה והשוכרים יכולים לרכוש ביטוח צד ג' במסגרת ביטוח התכולה.
    'חוק שכירות הוגנת 2017' (תיקון לחוק השכירות והשאילה), אמנם קובע כי על בעל הנכס לבטח את מבנה הדירה, אך גם אם בעל הנכס רכש ביטוח צד ג' עבור דירה שכורה שוכרים עלולים למצוא עצמם נתבעים בגין נזקים שנגרמו לצד ג'.
    הסיבה לכך היא שלכל חברת ביטוח קיימת זכות שיבוב: הזכות לתבוע את האדם שבגלל מעשה או מחדל שלו נגרם הנזק, ושבגינו היא שילמה פיצוי כספי למבוטח. כך למשל, אם חברת ביטוח פיצתה בעל דירה בגין נזק לצד ג' שנגרם בגלל שריפה בדירתו, זכות השיבוב מאפשרת לה לתבוע מהשוכרים המתגוררים בדירה את סכום הפיצוי ששילמה, אם עקב רשלנותם פרצה השריפה מלכתחילה. זכות זו קיימת במקרה שבעל הדירה לא רשם את שוכרי הדירה כמבוטחים בפוליסה שרכש או לא כלל בפוליסה ויתור על זכות השיבוב .
    לכן, חשוב לבחון אם בחוזה השכירות יש התייחסות לוויתור על זכות השיבוב . לשוכרים יש אפשרות  להוסיף את שמם כמבוטחים בפוליסת ביטוח צד ג' שרכש בעל הדירה או להוסיף בפוליסת הביטוח סעיף ויתור על זכות השיבוב של חברת הביטוח. אפשרות נוספת היא שהשוכרים ירכשו ביטוח צד ג' עבור הדירה השכורה. ​​

    אולי יעניין אתכם 


    ​אם גם אתם שוכרים דירה ורוצים להבטיח שהביטוח שרכשתם יגן עליכם גם מפני אחריותכם לנזקים לצד ג' – צרו עמנו קשר ונחזור אליכם בהקדם.​


    הסתמכות על המידע שלעיל היא באחריות עושה השימוש במידע בלבד. הראל לא תישא באחריות כלשהי בגין כל נזק ו/או הפסד מכל מין וסוג שעלולים להיגרם, בין במישרין ובין בעקיפין, כתוצאה מהסתמכות על המידע. האמור לעיל אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי או כל ייעוץ אחר.

כלים נוספים